Liga prvaka za žene

SFK 2000 Sarajevo se sprema za susret protiv FC Chelsea

Endin Čaušević

Još nekoliko je dana ostalo do utakmice 1/16 finala UEFA Lige prvaka za žene i kao što je poznato SFK 2000 Sarajevo igrat će protiv FC Chelsea iz Londona. 

Generalna sekretarka kluba, Azra Numanović, prenijela je kako teku pripreme za dolazak ovog slavnog kluba u glavni grad Bosne i Hercegovine.

"Iako imamo višegodišnje iskustvu u organizaciji utakmica UEFA Lige prvaka, 1/16 finala ovog takmičenja je ipak na mnogo većem nivou, a ovog puta organizacija utakmice zahtjeva posebnu pažnju i angažman jer u goste dovodimo jedno od najvećih evropskih fudbalskih imena, Chelsea FC. Pripreme do sada teku predviđenim tokom, mada moram reći da nam organizacija naše gostujuće utakmice u London iziskuje dodatne napore i finansijska sredstva obzirom na činjenicu da su nam za ulazak u Veliku Britaniju neophodne vize koje su jako skupe, te da su cijene smještaja i ostalih potreba izuzetno velike. Ovim putem želim naglasiti i nadu da će institucije Bosne i Hercegovine prepoznati važnost i uspjeh koji smo postigle, te da će nam pomoći pri organizaciji ove dvije utakmice koje su možda i najveći uspjeh za cjelokupni bosanskohercegovački klupski fudbal u posljednjih 20 godina.", rekla je Numanović dodavši:

"Ove dvije utakmice će za većinu naših igračica sigurno biti najveće u njihovoj karijeri. Dovoljno je izgovoriti rečenicu da ćemo u Sarajevu na teren stati sa Chelsea FC i istog momenta je jasno koliko ponosni i motivisani ćemo biti. Ne samo igračice, stručni štab i članice SFK 2000 Sarajevo, nego i kompletna bh. javnost koja će, nadam se, u velikom broju doći na stadion Asim Ferhatović-Hase 12. septembra u 16.00h. Vrijeme je da publika na pravi način podrži one koji čine sve da postignu uspjeh i Bosnu i Hercegovinu na fantastičan način predstave u Evropi, a mi to upravo radimo. Kvalitet i snaga Chelsea FC je nešto što je miljama daleko od bh. uslova, ali da ćemo 12. septembra na teren istrčati motivisano, hrabro i odlučno jer ono što ćemo sigurno uraditi."

Utakmica između SFK 2000 Sarajevo i FC Chelsea se igra 12. septembra sa početkom u 16 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.