Đoković: Duel protiv Chelseaja je prilika za dodatnu afirmaciju ženskog nogometa u BiH

SFK 2000 pred velikim ispitom

Đoković: Duel protiv Chelseaja je prilika za dodatnu afirmaciju ženskog nogometa u BiH

S. Mlaćo

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo igrat će u sklopu 1/16 finala UEFA Lige prvaka protiv FC Chelsea. Svoja očekivanja i utiske nakon žrijeba prenijela je Jasna Đoković, reprezentativka Crne Gore u redovima našeg kluba.

"Velika je stvar što u Sarajevo dolazi Chelsea, svjesne smo protiv koga igramo i realno je da su one apsolutne favoritkinje. Međutim, daćemo sve od sebe da se prezentujemo u što boljem izdanju i da pokažemo da se i u BiH igra dobar ženski fudbal. Uz maksimalno zalaganje i malo sreće, nadam se da možemo pružiti dostojan otpor. Dueli protiv velikana kao što je Chelsea sigurno će biti prilika za dodatnu afirmaciju ženskog fudbala u BIH i to je u ovome trenutku najvažnije.", rekla je Đoković, osvrnuvši se otom na ekipu SFK 2000 Sarajevo.

"Ove sezone imamo dosta dobru ekipu, pojačanu sa nekoliko iskusnijih igračica. Odradile smo i dobre pripreme, te uz nekoliko mlađih djevojaka koje kucaju na vrata prvog tima u budućnosti možemo očekivati nastavak dobrih rezultata."

Đoković je bila najbolji strijelac u grupnoj fazi Lige prvaka, koju je SFK 2000 Sarajevo okončao sa 3 pobjede na 3 odigrane utakmice.

"Imale smo povoljnu grupu na turniru u Zenici i objektivno smo bile kvalitetnije od preostale tri ekipe, ali smo pokazale smo i dobru igru, te smo zasluženo osvojile prvo mjesto u grupu. To je svakako još jedan veliki uspjeh za nas, ali i za bh. ženski fudbal koji nam je motiv da nastavimo kvalitetno raditi, jer evropske utakmice su posebne i uvijek je prisutna dodatna želja za dokazivanjem.", zaključila je Đoković.

SFK 2000 Sarajevo bit će domaćin u prvom susretu koji je na rasporedu 12.9., a uzvrat je zakazan 14 dana poslije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije