(Foto: EPA)

Parižani traže pojačanja

PSG dogovorio Bernata i Lobotku, SMS još ne može!

Midhat Šljivak

Francuski PSG pokušava u finišu prelaznog roka dovesti nekoliko pojačanja.

Sportski direktor kluba Antero Henrique uspio je dogovoriti transfer Juana Bernata iz minhenskog Bayerna, a jučer je obavio pregovore i sa agentima još dvojice fudbalera.

Na sastanku u Parizu pregovarao je sa ljudima koji se brinu o karijerama srpskog fudbalera Sergeja Milinkovića-Savića i Slovaka Stanislava Lobotke.

Henrique se prvo sastavo sa predstavnicima slovačkog fudbalera koji nosi dres Celte. Lobotka je više nego zainteresovan za prelazak u redove PSG-a, ali za sada je odšteta mali problem. Tim iz Viga želi 50 miliona eura, a Parižani nude 30 miliona.

Međutim, vrlo je vjerovatno da će do transfera doći i da će Lobotka postati novi član francuskog prvaka.

Sa druge strane mnogo veći izazov je dovođenje fudbalera Lazija Sergeja Milinkovića-Savića. Agenti Mateja Kežman i Zoran Vekić su obavili razgovore sa Henriqueom, a sastanku su prisustvovali i Neymar stariji, te poznati menadžer Pini Zahavi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, teško je očekivati da bi ovaj transfer na kraju mogao biti ostvaren, posebno kada se zna da Lazio ne može dovesti adekvatnu zamjenu jer je prelazni rok u Italiji davno završen.

Bernar i Lobotka su dakle praktički završeni transferi, ali SMS će još neko vrijeme ostati član Lazija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.