Veličanstven oproštaj Alianz Arene od Bastiana Schweinsteigera

Odigrao oproštajni meč

Veličanstven oproštaj Alianz Arene od Bastiana Schweinsteigera

Nekadašnji njemački reprezentativac Bastian Schweinsteiger večeras je okačio kopačke o klin. 

Tom prilikom ekipe Bayern Minhena i Chicago Firea odigrale su prijateljski susret njemu u čast, a Bastian je odigrao po jedno poluvrijeme u dresu oba kluba.

U drugom poluvremenu je nosio dres 'svog' Bayerna te se tom prilikom i upisao u strijelce i to u 83. minuti. Inače, Bayern je slavio sa 4:0, a prije Schweinsteigera strijelci su bili Gnabry, Wagner i Robben.

Svemu dodajmo da je popularni Schweinie karijeru počeo upravo u Bayernu iz kojeg je 2015. godine prešao u Manchester United. Tamo se zadržao dvije sezone prije nego što je otišao u MLS ligu i zaigrao u dresu Chicago Firea u kojem je na kraju i završio karijeru.

Inače, u dresu reprezentacije Njemačke je odigrao ukupno 121 meč te je postigao 24 gola.

U nastavku iz nekih kadrova možete otprilike pogledati kako se Alianz Arena oprostila od svog miljenika. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi