Bundesliga, 2. kolo

Skromna fudbalska predstava Hannovera i Borussije Dortmund

Drugo kolo Bundeslige otvoreno je duelom Hannovera i Borussije Dortmund na HDI Areni, a ovaj susret je završen najnepopularnijim rezultatom, 0:0.

Domaći Hannover je tokom susreta imao nešto veći posjed lopte, ali su bolje prilike izostale. Sa druge strane, Bourssija je imala nešto bolje šanse, ali, sve u svemu, na HDI Areni je viđena skromna fudbalska partija.

Na prvu pravu priliku se čekalo do finiša prvog dijela kada je, u 41. minuti, opasan udarac uputio Marco Reus, ali je golman Hannovera Esser sjajno odbranio.

Ni drugo poluvrijeme nije donijelo veća uzbuđenja. Dobru šansu za Milionere je u 61. minuti propustio Maximilian Philip koji je iz dobre pozicije pokušao glavom, ipak lopta je otišla pored gola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Većih šansi nije bilo do kraja susreta, pa su Hannover i Borussija Dortmun podijelili bodove.

Za Hannover je ovo bio drugi vezani remi na startu nove sezone, dok Borussija nakon dva odigrana kola na svom kontu ima četiri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.