Khachanov "preznojio" prvog tenisera svijeta

Nadal teškom mukom do osmine finala

Svjetski broj jedan, Rafael Nadal, je uz dosta muke stigao do osmine finala US Opena i to pobjedom nad Karenom Kashanovim rezultatom 3:1, po setovima 5:7, 7:5, 7:6 i 7:6.

Španac i Rus su odirali sjajan meč koji je potrajao skoro četiri i po sata, a na kraju je pobjedu slavio Rafael Nadal, iako je navodno imao velikih problema sa desnim koljenom.

Khachanov je odmah u prvom setu nagovijestio da će Nadal imati težak zadatak. Rus je napavio brejk u trećem gemu, a iako je Nadal u osmom uspio uzvratiti istom mjerom i poravnati na 4:4, ubrzo je Khachanov ponovo oduzeo servis najboljem teniseru svijeta.

Khachanovu je to pošlo za rukom u 11. gemu, a kako je u narednom potvrdio brejk poveo je sa 1:0 u setovima.

Drugi set je donio veliku borbu, a Khachanov je ponovo pri stigao do brejka i ponovo u trećem gemu. Imao je Nadal priliku odmah uzvratiti, ali je Rus spasio dvije brejk lopte. Ipak, Španac u osmom gemu pravi brejk, Rus uzvraća u 9., ali Nadal pravi dva nova vezana brejka od kojih je drugi bio za 7:5 i 1:1 u setovima.

U trećem setu su oba tenisera bila sigurna na vlastiti servis, pa je on otišao u tiebreak u kojem Nadal ipak slavi (7:3) i stiže do preokreta. I četvrti set je donio ravnopravnu borbu, Nadal i Khachanov su napravili po brejk, a nakon 6:6 ponovo se otišlo u tiebreak. Španac je opet bio bolji, te je nakon što je odservirao za 7:3 slavio pobjedu i prolaz u osminu finala.

Nadal će se u osmini finala sastati sa Basilashvilijem koji je do ove faze US Opena stigao pobjedom nad Pellom.

Kada su ostali mečevi odigrani sinoć u pitanju, Anderson je sa 3:2 savladao Shapovalova, Inser je bio bolji od Lajovića sa 3:1, Ćorić je slavio protiv Medvedeva rezultatom 3:0, dok su pobjede istim rezultatom upisali i Raonić nad Wawrinkom, te Del Potro protiv Verdacsa.

Za sada poznati parovi osmine finala: Nadal - Basilashvili, Tihem - Anderson, Del Potro - Ćorić, Isner - Raonić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.