Nadal lako protiv Pospisila, dalje idu Del Potro, Anderson, Lajović, Shapovalov...

US Open, 2. kolo

Nadal lako protiv Pospisila, dalje idu Del Potro, Anderson, Lajović, Shapovalov...

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se rano jutros po našem vremenu u treći krug US Opena i to nakon što je pobijedio Kanađanina Vaseka Pospisila sa 3:0 u setovima.

Nadal je bio veliki favorit u ovom meču, a tu ulogu je bez većih problema opravdao na terenu. Branilac trofeja iz prošle godine je prvi set dobio sa 6:3, da bi kasnije slavio sa 6:4 i 6:2 za prolaz dalje i susret protiv Karena Khachanova.

Osim njega, dalje je prošao i Juan Martin Del Potro koji je savladao Denisa Kudlu sa 3:0 u setovima, a on će u nastavku turnira igrati protiv Španca Fernanda Verdasca.

Dalje ide i Kevin Anderson koji je bio bolji od Jeremyja Chardyja sa 3:0, dok je Dušan Lajović izgubio jedan set protiv Britanca Nirrieja. Isner je sa 3:2 porazio Čileanca Jarryja, baš kao i Denis Shapovalov Italijana Seppija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi