Wawrinka uz probleme prošao dalje, u trećem kolu mu se pridružili Raonić i Ćorić

US Open, 2. kolo

Wawrinka uz probleme prošao dalje, u trećem kolu mu se pridružili Raonić i Ćorić

Prvak US Opena od prije dvije godine Stan Wawrinka dobro se namučio danas u 2. kolu protiv Francuza Uga Humberta, ali ga je na kraju pobijedio rezultatom 3:1.

Nakon što je u 1. kolu "preslušao" Grigora Dimitrova sa laganih 3:0, od Wawrinke se isti scenario očekivao i danas protiv daleko slabijeg protivnika, ali on je imao velikih problema.

Već u prvom setu se dalo naslutiti da 139. teniser svijeta neće biti lak zalogaj za Wawrinku jer je Švicvarac slavio tek nakon taj brejka. U drugom dijelu meča, Wawrinka je odmah napravio brejk i tada se činilo kako bi meč brzo trebao biti završen u korist Švicarca, ali ipak Humbert ubacuje u brzinu više i do kraja seta pravi dva brejka za izjednačenje rezultata na 1:1.

Treći i četvrti set su donijeli pravu dramu. Prvo je Humbert napravio brejk početkom trećeg seta, a Wawrinka mu odmah uzvraća sa dva vezana te do kraja seta lagano dobija svoje servis gemove za 6:3 i vodstvo od 2:1. Četvrti set donosi također velika uzbuđenja, ali se Wawrinka ponovo bolje snašao i slavio sa 7:5 za pobjedu.

On će u trećem kolu igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića koji je u isto vrijeme porazio Francuza Gilesa Simona sa 3:0 u setovima. Dalje ide i Hrvat Borna Ćorić koji je sa 3:0 bio bolji od Španca Caballesa Baenae.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi