Premijer liga BiH, 8. kolo

Baka je definitivno preporodio Plemiće: Zrinjski slavio u Krupi!

Midhat Šljivak

Krupa je u 8. kolu Premijer lige BiH dočekala aktuelnog prvaka Zrinjski, a na kraju su Plemići slavili pobjedu rezultatom 1:2.

Krupa je u ovaj meč ušla bez Elvira Koljića koji je ostvario transfer u Rumuniju i njegov izostanak se itekako osjetio na terenu.

Dobra igra viđena je sa obje strane u prvom poluvremenu. Nakon nekoliko poluprilika sa obje strane Krupa je u 24. minuti iznenada povela. Lazar Nikolić je prekrasno pogodio sa 25 metara za prednost od 1:0.

Porotm je Zrinjski krenuo nešto ofanzivnije, a takva igra im se isplatila u 39. minuti. Nakon ubačaja Bekrića iz kornera pogađa štoper Barišić za izjednačenje rezultata na 1:1.

Imala su oba tima još nekoliko solidnih pokušaja u prvom poluvremenu, ali se na odmor otišlo neriješenim rezultatom 1:1.

Nastavak meča također donosi otvoren meč. Oba tima su imala šanse za promjenu rezultata, a u 74. minuti je Zrinjski jednu šansu i iskoristio. Lijepu akciju završio je Todorović za 1:2.

Ovo je bio i konačan rezultat meča i dolazak Bake Sliškovića je preporodio šampione BiH.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Krupa - Zrinjski 1:2 (Nikolić 24' / Barišić 39', Todorović 74')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

KRUPA: Kutić, Karišik, Redžić, Puzigaća, Nikodijević, Aganspahić, Handžić, Milanović, Maksimović, Crnov, Nikolić.

ZRINJSKI: Brkić, Galić, Barišić, Čirjak, Bekrić, Jović, Perišić, Barić, Jakovljević, Kadušić, Bilbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.