Jose u svom stilu

Mourinho: Zašto bismo igrali kao City i Liverpool?

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho smatra da su defanzivci krivi što njegov tim ne igra kao City ili Liverpool.

United je u prva tri kola Premier lige upisao dva poraza, iako je prvenstvo otvorio pobjedom nad Leicesterom. Mourinho je pod sve većim pritiskom, a neki se pitaju zašto United, unatoč silnim zvijezdama i uloženim milionima u prošlosti, ne igra lijepo, atraktivno i napadački.

"Pokušat ćemo da budemo opasni i brzi kao City i Liverpool. To je proces koji ima rizike, pogotovo ako pravite greške u odbrani koje prekidaju tu dinamiku. Timovi koji su doista dobri napadački obično imaju solidnu zadnju liniju", rekao je Mourinho.

"Hoćemo li igrati kao City ili Liverpool? Oni imaju svoj, a mi svoj način igranja. Ne želim praviti nikakve usporedbe. Oni su to što jesu, mi imamo svoj stil. Protiv Tottenhama smo bili dobri, ali desile su se dvije greške u pet minuta i to nas je koštalo poraza", tvrdi Portugalac.

"Još uvijek je ostalo 35 utakmica u prvenstvu. Nije kraj zato što smo izgubili dva meča. Znao sam da će biti teška sezona, ali tek smo počeli", zaključio je Jose.

A kada su ga novinari upitali o narednom cilju, rekao je: "Pobijediti Burnley. Nakon toga, cilj je pobijediti Watford. To su ciljevi. Imamo utakmicu svake sedmice i svaku želimo da pobijedimo. Znamo da i u Ligi prvaka imamo teške utakmice. U našoj grupi Juventus je prvi favorit".

Potražite više informacija na temu Premier league:

U svom stilu je na kraju dao zanimljivu tezu.

"Prošle sezone smo krenuli s tri pobjede, pa su uslijedili porazi. Možda je sada obrnuto, možda krenemo pobjeđivati nakon ova dva poraza".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.