Real totalno podbacio ovog ljeta, Juve i Barca pokazali svima kako se to radi

Ljetni prelazni rok je završen

Real totalno podbacio ovog ljeta, Juve i Barca pokazali svima kako se to radi

Endin Čaušević

Ljetni prelazni rok sinoć je zvanično završen u najjačim evropskim ligama, a kao i svake godine i ovaj put smo imali nekoliko iznenađujućih transfera, te mnogo saga koje su završile samo na nivou špekulacije.

Sigurno da je najveći transfer ovog ljeta prelazak Cristiana Ronalda iz Real Madrida u Juventus. Odluka Portugalca da nakon devet godina napusti kraljevski klub je šokirala fudbalsku javnost, a za svoju novi izazov Ronaldo je na kraju izabrao Juve. Od Reala se očekivalo da dovede adekvatnu zamjenu za najboljeg igrača, ali se to nije desilo.

Sada se može reći da je Real Madrid najviše podbacio što se tiče ljetnog prelaznog roka jer nas je Florentino Perez navikao na velike transfer. Ovaj put najzvučnije pojačanje je Thibaut Courtois, a zamjena za Ronalda bit će Mariano Diaz koji je uzeo i "sedmicu" što nije baš oduševilo navijače.

Kraljevi su za Viniciusa Juniora, Mariana i Courtoisa potrošili preko 100 miliona eura, a zamjena za Ronalda koja će zadovoljiti ukuse navijača na kraju nije stigla. S druge strane u Barceloni su pokazali kako se prelazni rok treba odraditi.

Katalonski klub je prodao sve igrače koji su bili višak, a doveli su pojačanja na pozicijama na kojim su im potrebna. Na Camp Nou stigli su Arturo Vidal, Malcom, Arthur i Lenglet, a otišli su Yerry Mina, Andre Gomes, Digne, Vidal, Alcacer, Paulinho i Deulofeu.

Veliki gubitnik je sigurno Jose Mourinho koji jednostavno nije uspio ništa da napravi ovog ljeta. Vlasnici Manchester Uniteda nisu željeli da troše previše novca, a u klub je kao jedino veliko pojačanje stigao samo Fred. Nije ni čudo što Crveni đavoli nisu baš najbolje ušli u novu sezonu kada se baci pogled na igrački kadar na Old Traffordu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Juventusa u Seriji A veoma aktivni bili su Inter i Roma. Teško je i nabrojati koje transfere su napravili sve ovi klubovi od kojih se dosta očekuje. Roma je znatno podmladila ekipu i trebat će im vremena da sve to uklope, dok će iste probleme imati i Inter. Jedino što se od Intera očekuju odmah rezultat, pa je pritisak nevjerovatan na Meazzi.

Najveće iznenađenje sinoć sigurno je napravio PSG koji je odlučio da dovede Maxima Choupo-Motinga što je šokiralo fudbalsku javnost. Dobar posao napravio je Lyon dovođenjem Dembelea i Celtica, a Marko Marin završio je u Zvezdi.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi