Morata se šokirao transferom bivšeg saigrača

"Čak su i moji roditelji rekli da je nemoguće da Ronaldo potpiše za Juventus"

Endin Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo iznenadio je fudbalsku javnost odlukom da nakon devet sezona napusti Real Madrid i karijeru nastavi u Juventusu.

Ronaldo je u Real Madridu osvojio sve što je mogao i shvatio je da je vrijeme za nešto novo u karijeri. Iako je imao dosta drugih ponuda na kraju je izabrao Juventus što je iznenadilo mnoge. Ipak, Portugalac vjeruje da i sa Starom damom može ispisati historiju.

Jedan od mnogih koje je ovaj transfer iznenadio je njegov bivši saigrač Alvaro Marata koji je s dosta uspjeha igrao i za Juve. Morata je priznao da na prvu nije vjerovao da je CR potpisao za Juventus, te da je mislio da je to samo još jedna u nizu špekulacija.

"Istina je da nisam mogao vjerovati da je Ronaldo došao u Juve. Mislio sam da je to samo špekulacija jer sam očekivao da će produžiti ugovor s Realom. Tek kada mi je sportski direktor Juventusa potvrdio onda sam shvatio šta se zapravo desilo. Čak su i moji roditelji rekli da je to nemoguće, a meni su i prije SP-a rekli da će se to desiti, no nisam im vjerovao", rekao je Morata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.