Šta je Xavi savjetovao Cristanu Ronaldu još prije deset godina?

Dok je CR igrao za Manchester United

Šta je Xavi savjetovao Cristanu Ronaldu još prije deset godina?

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je obilježio ljetni prelazni rok iznenađujućim transferom iz Real Madrida u Juventus.

Portugalski fudbaler je proveo devet sjajnih sezona u kraljevskom klubu, ali je odlučio da je vrijeme za novi izazov. Njegovim odlaskom španska La Liga više neće biti tako zanimljiva, a posebno El Clasico u kojem smo gledali nevjerovatne okršaje između njega i Lionela Messija.

U španskim medijima danas se pojavila izjava legendarnog igrača Barcelone, Xavija Hernandeza, koju je dao prije čak deset godina. Tada je veznjak katalonskog kluba savjetovao Ronalda koji je igrao u Unitedu da je za njega najbolje da dođe u Barcelonu.

"Siguran sam da bi bio mnogo bolji igrač ukoliko bi došao u Barcelonu i igrao s nama. Vidi se da je sjajan fudbaler i volio bih da jednog dana dođe u Barcu i da zaigram s njim", rekao je Xavi, ali mu se želja nije ispunila jer je samo godinu kasnije Ronaldo potpisao za ljutog rivala Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi