Gdje su danas braća Appelt Pires koje je Juve doveo 2011. godine kao velike brazilske nade?

Jedan od njih je uspio napraviti karijeru

Gdje su danas braća Appelt Pires koje je Juve doveo 2011. godine kao velike brazilske nade?

Endin Čaušević

Juventus je u posljednjih desetak godina doveo mnogo mladih igrača u svoju akademiju, ali veoma mali broj njih je dobilo priliko da zaigra u dresu aktuelnog prvaka Italije.

Stara dama je na ljeto 2011. godine odlučila kupiti dvojicu brazilskih fudbalera koji su tada igrali za Resende. Riječ je o braći Gabrielu i Guilhermeu Appelt Piresu koji su poniklu u Resendeu, a onda su u transferu vrijednom dva miliona eura potpisali za Juventus. Guilherme je imao tada 18 godina, a Gabiel je bio godinu mlađi od svog brata.

U italijanskim medijima se dao veliki prostor ovim Brazilcima od kojih se očekivalo mnogo, te su im se predviđale blistave budućnosti. Međutim, na kraju oni nisu opravdali očekivanja, a jedan od njih već nekoliko godina ne može da pronađe novi klub.

Naime, mlađi brat Gabriel je čak šest put išao na razne posudbe, a odlučujući trenutak bio je kada ga je Juventus poslao u Leganes. Bio je dio ekipe koja je izborila plasman u La Ligu, a klub ga je kasnije otkupio i Gabriel je s Leganesom potpisao trogodišnji ugovor. Za odlične partije nagrađen je odvog ljeta jer je 24-godišnji veznjak potpisao za Benficu, a Leganes je zaradio čak deset miliona eura.

Gabriel joins Benfica

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče njegovog starijeg brata Guilhermea on nije imao sreće u svijetu fudbala. Nakon što je potpisao za Juventus otišao je na posudbu u Alessandriju, ali se nije naigrao u italijanskom niželigašu. Juve ga je prodao samo godinu dana kasnije ponovo u Resende, a na ljeto 2014. godine vratio se u Italiju kada je potpisao za Sestri Levante.

Međutim, Guilherme se nije baš naigrao i šest mjeseci kasnije potpisao je za švicarski Solothurn koji igra u četvrtom rangu. Odigrao je 21 utakmicu u ovom klubu i dao devet golova, ali već narednog ljeta klub je raskinuo saradnju s njim. Gulherme je već tri godine bez kluba, ali je poručio da neće tako lako odustati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
Gabriela sam pratio u Primeri, izrastao je u odličnog igrača..
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi