Marinoviću nedostaju četvorica pred duel sa Švicarcima, ali vjeruje da će oni koji dobiju priliku opravdati povjerenje, te da će BiH nastaviti s pobjedama i ostati na čelu tabele, pred posljednje dvije utakmice u grupi.

U-21 selekcija BiH odradila posljednji trening

Marinović sa provjerenim snagama sutra želi pobjedu nad Švicarskom

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH odradila je danas u Trening centru N/FSBiH posljednji trening uoči sutrašnje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Švicarske. Mladi Zmajevi tri kola prije kraja kvalifikacija zauzimaju prvo mjesto na tabeli i sutrašnjom pobjedom, bili bi korak bliže historijskom uspjehu.

Osim Nikole Dujakovića, koji je zbog povrede otpao već u ponedjeljak, selektoru je glavobolju zadala i povreda krilnog napadača Ivana Jukića, koji je u posljednje vrijeme igrao sjajno za svoj klub u Poljskoj, a pružao je i dobre partije u mladoj selekciji BiH.

Bez njih dvojice, te Eldara Čivića i Darka Todorovića, koji su prekomandovani u seniorsku selekciju, sutra će izabranici Vinka Marinovića pokušati da osvoje tri boda protiv selekcije, koja ih je pobijedila u prvoj utakmici u Švicarskoj.

Budući da mlada selekcija ima veliku šansu za plasman na jedno veliko takmičenje, te da je sutra i posljednja domaća utakmica u ovim kvalifikacijama u stručnom štabu se nadaju da će tribine stadiona biti ispunjenje do posljednjeg mjesta, te da će uz podršku navijača, lakše doći do cilja. Utakmica između BiH i Švicarske igra se sutra od 17 sati u Trening centru N/FSBiH u Zenici, a ulaz za sve gledaoce je besplatan.

Mogući sastav selekcije BiH za sutrašnji duel: Trkulja, Memija, Mihojević, Šerbečić (Radeljić), Pidro, Lončar, Čavar (Hadžiahmetović), Menalo, Peco (Čataković), Gojak i Demirović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.