Memija jedan od igrača s najvećim iskustvom u U-21 selekciji, budući da je i prošle kvalifikacije nastupao za mladu selekciju BiH

Defanzivac U-21 selekcije BiH pred meč sa Švicarskom

Memija: Veliko zajedništvo i dobra atmosfera su najveći aduti ove selekcije

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Jedan od starosjedioca u mladoj selekciji BiH, koji je igrao i prošle kvalifikacije je desni bek Kerim Memija. 

Ovaj nogometaš koji trenutno nastupa u najjačoj diviziji Danske, pred naredne duele mlade selekcije dao je svoj komentar na današnjem okupljanju u Zenici.

"Veliko zajedništvo i atmosfera su nas doveli do dobrih rezultata, sada se nadam da ćemo tako i nastaviti. Pokazali smo da možemo da igramo sa svima i da pobijedimo bilo koju selekciju. Očekuju nas dvije teške utakmice protiv Švicarske i Rumunije, ali vjerujem da možemo ostvariti dobre rezultate, ako ponovimo igre iz prethodnih utakmica", ističe Memija.

Švicarska je u prvoj utakmici pobijedila BiH, iako to možda po igri na terenu i nije zaslužila.

"Rezultat u toj prvoj utakmici i nije bio baš realan, mislim da smo u toj utakmici mogli osvojiti najmanje bod, ali to je iza nas. Okrećemo se utakmici u petak, gdje imamo priliku da se revanširamo za taj poraz, te s nova tri boda ostanemo u borbi za prvo mjesto", nada se Memija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nada se velikoj podršci s tribina stadiona gdje je kapacitet nešto manji, ali idealan da se napravi jedan sjajan ambijent.

"Svima nama je drago i lakše igrati kada na tribinama ima puno navijača, posebno naših, to nam je dodatni motiv i daje snagu. Lijepo je igrati pred punim tribinama, nadam se u petak velikoj podršci navijača, kako bi zajedničkim snagama stigli do pobjede", dodao je Memija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi