Selektor mladih Zmajeva čvrsto stoji na zemlji svjestan da ga u finišu kvalifikacija očekuju i najteže utakmice

Selektor mlade reprezentacije BiH

Marinović: Uz kvalitetnu igru i malo sreće možemo pobijediti Švicarsku

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH danas se okupila u Trening centru N/FSBiH u Zenici, gdje će u petak u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekati tim Švicarske.

Izabranici Vinka Marinovića nakon sedam odigranih kola nalaze se na prvom mjestu na tabeli s 15 bodova na svome kontu, a do kraja kvalifikacija imaju još tri utakmice. Svjesni su u našem taboru da im se otvara velika šansa za odlazak na jedno veliko takmičenje, ali ne žele nikakvu euforiju u i oko reprezentacije jer ih očekuju tri najteže utakmice do kraja kvalifikacija.

Selektor Vinko Marinović skautirao je narednog rivala naše selekcije, sretan je i radi svojih igrača koji su pozvani u A-reprezentaciju, te je pozvao publiku u petak da podrže momke u velikom broju.

"Danas nam je okupljanje, uvijek imamo neke igrače koji će malo kasniti, ali mislim da smo do večeras svi na okupu. Vidjet ćemo i kakvo nam je zdravstveno stanje, budući da imamo neke probleme s nekim igračima, koji su povrijeđeni, pregledat će ih naša medicinska služba pa ćemo onda imati više detalja za javnost" ističe Marinović.

Švicarska je protivnik koji je uz Rumuniju pobijedila našu selekciju, petak je savršena prilika za revanš i nastavak pobjedničkog niza.

"Imamo sve informacije o protivniku, ono što je sigurno da će doći u sastavu u kojem su igrali posljednju prijateljsku utakmicu protiv Francuske. Dvojica nogometaša Ayeti i Isou će biti priključeni seniorskoj selekciji, tako da smo upoznati s kakvim igračkim kadrom gosti dolaze u BiH. Nemamo puno vremena, tri dana imamo za pripremu, moramo voditi računa i da se malo osvježimo. Mi smo dosta dugo zajedno, tako da neke stvari već znamo, nadam se da će to igrači u petak ispoštovati na utakmici", nada se selektor mlade selekcije.

U petak se nada da će uz veliku podršku s tribina ekipa doći do nove pobjede.

"Može se kazati da imamo neke rezultate, u igri smo za odlazak na Evropsko prvenstvo, međutim još je to daleko, jer sada igramo s najkvalitetnijim selekcijama, a Švicarska i Rumunija su jedine selekcije koje su nas porazile dosad, tako da imamo dozu respekta prema njima. Bitno je da igrači imaju priliku da pokažu koliko mogu, nadam se da će nas publika podržati kao što je bilo i prethodnih utakmica. Moramo paziti na sve detalje, ali svakako da moramo uz kvalitetnu igru imati i malo sreće, te se nadam u petak i pobijediti narednog protivnika", kazao je Marinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi