Velež gostuje u Tešnju

Zvonić: Uz maksimum svih igrača možemo do pobjede

Velež će sutra u sklopu 5. kola Prve lige FBiH gostovati u Tešnju kod TOŠK-a.

Mostarci su remijem protiv Olimpika u posljednjem kolu prekinuli seriju od tri pobjede, ali to nije poremetilo atmosferu među igračima, koji s velikim optimizmom putuju u Tešanj.

Da Velež može slaviti u Tešnju mišljenja je i iskusni defanzivac Rođenih Denis Zvonić, međutim naglašava će za to biti potreban maksimum svih igrača.

„U nekim segmentima smo podbacili protiv Olimpika, pogotovo u drugom poluvremenu, ali već u nedjelju protiv TOŠK-a imamo priliku za popravni. Moramo dati svoj maksimum kako bismo se vratili sa 3 boda“, kaže Zvonić, a sličnog razmišljanja je i Mehmed Ćosić.

„Pred nama je teško gostovanje, ali svi se dobro spremamo za tu utakmicu i mislim da možemo na kraju utakmice da izađemo kao pobjednici“.

Šef stručnog štaba Ibro Rahimić ističe kako se nekoliko igrača žali na povredu.

„Kada je igrački kadar u pitanju, Fajić se malo žali na povredu, ali trebao bi biti spreman za TOŠK. Brandao je radio cijelu sedmicu, a protiv Olimpika se osjetilo da je napravio malu pauzu. Ima još nekih sitnih povreda, ali očekujem da svi budu na raspolaganju u nedjelju“, rekao je Rahimić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Utakmica između TOŠK-a i Veleža se, podsjetimo, igra u nedjelju s početkom u 16:30 sati.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.