Peto kolo Prve lige FBiH donosi mnogo uzbuđenja

Derbi se igra na Otoci

Peto kolo Prve lige FBiH donosi mnogo uzbuđenja

S. Mlaćo

Zbog utakmice nogometne reprezentacije  naše zemlje protiv Sjeverne Irske svi susreti 5. kola Prve lige FBiH igraju se u nedjelju. 

Očekuje nas puno uzbuđenja, te će sigurno biti veoma zanimljivo na svih osam stadiona. Derbi se igra na Otoci gdje je Olimpik dočekati Zvijezdu. Vukovi sa Otoke ne znaju za poraz, kao ni gosti, te oba tima najavljuju otvorenu igru od prve minute.

U Tešnju će TOŠK ugostiti Velež. Mostarci su svakako favoriti, ali iz Tešnja se teško nose bodove. Tačnije, domaćini baš nemaju običaj prosipati bodove na svom terenu, pa ćemo sigurni biti dosta 'vatre'.

Jedinstvo će nove bodove tražiti na neugodnom gostovanju kod Slavena, dok će Rudar seriju dobrih igara pokušati nastaviti protiv Čapljine. Čapljinci su se probudili, te upisali prvu pobjedu u prošlom kolu, te sigurno neće u Kakanj doći bez ambicija.

Orašje je veliki favorit protiv visočke Bosne, a zanimljiv meč se očekuju na Gradskom stadionu u Vitezu gdje će Vitez tražiti prvu pobjedu protiv slabašnog Bratstva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Igman će ugostiti Novi Travnik, koji ne briljira čak naprotiv, pa se izabranici Nedima Jusufbegovića nameću kao blagi favoriti.

Goražde nema bodova nakon pet kola, a sada će na svom stadionu pred praznim tribinama ugostiti Metalleghe koji također ne briljira. Svi susretu počinju u 16:30 sati.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi