Otkrio je i do kada će stajati među stativama

Casillas otkrio šta želi nakon fudbalske karijere

S. Grebović

Tridesetsedmogodišnji legendarni španski čuvar mreže trenutno brani za Porto, u koji je stigao u ljeto 2015. godine nakon 16 godina provedenih u Kraljevskom klubu.

Casillas je izjavio kako sigurno neće braniti za 10 godina, kao i to da želi da se okrene u trenerske vode po završetku karijere.

Na pitanje novinara da li misli da bude trener golmana ili općenito da se bavi trenerskim poslom legendarni Španac odgovara:

"Ne, ako želite da budete trener, onda morate da prenesete svoje znanje na sve igrače. Kada je moj slučaj u pitanju, imao sam tu sreću da sam doživio mnogo toga i bilo bi poželjno da ta iskustva prenesem svim igračima. Sigurno nemam još 10 godina fudbala u mojim nogama, ne mislim da mogu da igram do 47. godine. Kada sam imao 17, mislio sam da ću igrati do 27., a tada sam mislio da ću igrati do 32, tako da moram da uživam još malo među stativama", riječi su velikog Ikera Casillasa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.