Osmanović pogodio za domaće, Šarić za goste

Podjela bodova u derbiju na Otoci

Samir Mlaćo

Kvalitetan derbi odigrali su danas na Otoci Olimpik i Zvijezda. Završilo je 1:1.

Domaći su bolje otvorili meč, diktirali tempo igre, ali u 18. minuti prvu šansu bilježimo za goste. Jusufbašić nije stigao do lopte i domaći su se odbranili.

Dvije minute kasnije gosti su poveli. Kapiten gostiju jusufbašić majstorski upošljava Šarića, a ovaj lako pogađa za slavlje gostiju.

Do kraja prvog dijela igre Olimpik je bio nešto bolji, bilježimo dva udarca Osmanovića, oba su gosti izblokirali. U 45. minuti žafić pogađa prečku gola Zvijezde, a loše šutira Beširević na odbijanac.

Treba istaći da je u 35. minuti jedini strijelac pogotka do tada Šarić zaradio drugi žuti karton, odnosno crveni, što je svakako napravilo velike probleme gostima.

U drugom dijelu dominirao je Olimpik. Bilježimo prodor Stojanović, no golman Prljača brani. okušao je zatim dva puta Tatar, jednom je goste spasio spasio Prljača, drugi put stativa.

U 61. minuti moglo je biti 0:2. Jaćimović izlazi sam pred gol Olimpika, ali golman Hadžić spašava svoj tim.

Nastavio je Olimpik sa napadima i isplatilo se to u 66. minuti kada kapiten Osmanović u padu matira Prljaču.

Iako se očekivalo da će Olimpik nastaviti sa uraganskim napadima, to se baš i nije desilo, tempo igre je opao, a gosti su koristili svaku priliku da 'ukradu' vrijeme.

Do kraja bez uzbuđenja i ostalo je 1:1.

FK Olimpik - NK Zvijezda 1:1 (0:1)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Olimpik: Hadžić, Cana, Pehar, Uzelac, Osmanović, Muminović, Džafić, Beširević, Sadiković, Stojanović, Salčinović.

NK Zvijezda: Prljača, Popović, Petrović, Brčkalić, Šarić, Jusufbašić, Pecelj, Jaćimović, Kadrić Šarkanović, Ilić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.