Osvojio US Open

Đoković: Atmosfera je bila kao na fudbalskoj utakmici

Endin Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je US Open nakon što je u finalu pobijedio Juana Martina Del Potra sa 3:0 u setovima.

Ljubitelji tenisa sinoć su mogli gledati sjajan meč između Đokovića i Del Potra tenisera koje su mnogi otpisali. Obojica su imali velike probleme s povredama, ali su se na sjajan način vratili na veliku scenu. Đoković je stigao do druge Grand Slam titule u ovoj sezoni i nakon svih problema to je sigurno nešto što niko nije očekivao.

"Hvala mojoj porodici na podršci i uspio sam zahvaljujući voljenim osobama. Oni su uvijek bili uz mene i pružali podršku kada je bilo najteže. Kada sam imao problema s povredama znao sam kroz šta je prolazio Del Potro tokom te dvije ili tri godine. Obojica smo izvukli pouke i sada smo tu", rekao je Đoković nakon meča, te dodao:

"Želim iz sveg srca čestitati Del Potru jer je on izvanredan igrač i moj veliki prijatelj. Prošao je kroz mnogo toga u prethodnim godinama i zaslužio je da se vrati na ovakav način. Imao je podršku s tribina veoma glasnu i činilo se u nekoliko navrata kao da smo na fudbalskom meču. Jedna strana je bila za mene, a druga za nega, ali ipak svi su to radili s poštovanjem prema protivniku. Svaka čast i publici".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.