Novak Đoković u velikom stilu do titule na US Openu
Đoković se po broju Grand Slam titula izjednačio sa Peteom Samprasom (Foto: EPA)

Treća titula na ovom Grand Slamu

Novak Đoković u velikom stilu do titule na US Openu

M. Šljivak

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je US Open.

Đoković je u večerašnjem finalu savladao Argentinca Juana Martina Del Potra sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6 i 6:3.

Sigurno su oba tenisera ušla u meč. Servis je radio perfektno, ali je u osmom gemu Del Potro popustio. Iako je imao 40:0, Đoković odigrava sjajno ostatak ovog gema i dolazi do breaka. Sigurnim servisom potom i osvaja prvi set sa 6:3.

Novak je bolje ušao u drugi set. Imao je prednost od 3:1, ali se u njegovu igru zatim uvukla nervoza i Del Potro ubrzo vraća izgubljeni servis. Pobjednik drugog seta riješen je u tie-breaku gdje Argentinac pravi nekoliko grešaka, Nole je to iskoristio i osvojio je drugi set sa 7:6 za 2:0 u setovima.

Đoković je odlično ušao i u treći set. Poveo je ponovo sa 3:1, ali Del Potro se ne predaje i dolazi ponovo do 3:3. Ipak, kada je bilo najvažnije argentinski teniser popušta.

Novak je u osmom gemu došao do breaka, servirao je za meč, dobio je treći set sa 6:3 i osvojio je US Open sa uvjerljivih 3:0.

Srpskom teniseru je ovo treća titula na US Openu i 14. Grand Slam u karijeri i na vječnoj listi se izjednačio sa legendarnim Peteom Samprasom.

US Open, finale:

Đoković - Del Potro 3:0 ( 6:3, 7:6 6:3)

Top Komentari

okosKokos
Svaka cast navijao sam kao da je nas teniser neki igrao Nole najbolji teniser danasnjice definitivno
30 9
I.Capajebo
BRAVO NOLE SRBINE !!!
15 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi