Novak Đoković došao do osmog finala US Opena u karijeri

Za titulu protiv Del Potra

Novak Đoković došao do osmog finala US Opena u karijeri

Novak Đoković je ponovo onaj stari, a protiv takvog Novaka malo ko ima šanse. Tako sinoć puno šanse nije imao ni Kei Nishikori kojeg je Đoković sa 3:0 savladao u polufinalu US Opena. Po setovima je bilo 6:3, 6:4 i 6:2.

Srbijanski teniser je na ovaj način došao do osmog finala US Opena u karijeri i prilike za treću titulu na Grand Slamu u New Yorku.

Đoković je odlično otvorio meč i stigao do brejka već u drugom gemu prvog seta, iako je prethodno Nishikori spasio četiri brejk lopte. Nakon toga je šesti teniser svijeta potvrdio brejk i poveo za 3:0, što se pokazalo dovoljnim da u dođe do 1:0 u setovima nakon 37 minuta igre.

Prvi gem drugog seta je trajao gotovo 15 minuta. Đoković je bio jako blizu brejka na njegovom samom otvaranju, ali se Japanac nekako odbranio. Potom je u drugom gemu malo nedostajalo Nishikoriju da on napravi brejk, Đoković je međutim spasio dvije brejk lopte i poravnao na 1:1.

Ipak, Đoković u petom gemu pravi brejk za 3:2 i prelama drugi set. Srbijanac je nakon ovog brejka lagano priveo stvari kraju i poveo sa 2:0 u setovima.

Đoković je bio u sjajnom ritmu, dok Nishikori nije imao gotovo nikakvog rješenja za svog protivnika, pa je šesti teniser svijeta i treći set lagano riješio u svoju korist, zahvaljujući brejkovima u 3. i 7. gemu, i slavio pobjedu. Bio je ovo 14. vezani trijumf Đokovića nad Nishikorijem.

Đoković će u finalu US Opena odmjeriti snage sa Del Potrom koji je do prilike da se bori za prestižnu titulu došao nakon što mu je Nadal u polufinalu predao meč. Del Potro je u trenutku predaje vodio 2:0 u setovima (7:6, 6:2).

Bio je to sudar prvog i trećeg tenisera svijeta, a prvi set je opravdao očekivanja ljubitelja tenisa. Neizvjesna borba, odlični potezi, po dva brejka na obje strane i na kraju tiebreak koji Juan Martin del Potro rješava u svoju korist.

Drugi set je donio velike probelem za Nadala, postalo je jasno da se Španac muči sa povredom koljena, pa je i njegova igra itekako prestala ličiti na onu koja ga karakteriše.

Nadal je već na startu drugog seta zatražio medicinski time out, koljeno je bandažirano, ali se ispostavilo da nema pomoći. Del Potro je lagano dobio drugi set, a Nadal zbog povrede nije mogao niti ući u treći pa je bio primoran predati meč.

Argentinac je na taj način došao do finala US Opena u kojem će odmjeriti snage sa Novakom Đokovićem, a njihov duel je na rasporedu u nedjelju od 22:00 po našem vremenu.

Promo

Top Komentari

Mr.Balboa
Del po,del po ole ole....Ovaj jež je pravi folirant,povrijedjen fol bio,I odjednom osvoji wimbldon I sad finale us opena,cak ni Nadal nije fizicki spreman kao on,a cijeli svijet zna kako je Nadal jak teniser...Treba ovoga na doping kontrolu I to redovno....
5 15
Nole bog otac
Rocky malo komplekse lijecis na Djokovicu,svaki dan komentar.Ne vrijedi ti,ali nisi ti kriv vec sistem koji te unistio!!!Samo se grizi i budi pacenik jer ti drugo ne preostaje.Djokovic je nastavio gdje je stao prije povrede,trebalo je vremena ali je opet onaj stari.Ti pati a ostali ljubitelji tenisa nek uzivaju u carolijama majstora!!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi