Drugo kolo Kupa FBiH

Ibrišimović junak Mladosti iz Kikača, Rudar izbacio Olimpik

Endin Čaušević

Danas je odigrano 12 utakmica drugog kola Kupa Federacije Bosne i Hercegovine, te smo saznali putnike u šesneastinu finala Kupa BiH.

Jedan od derbija danas je odigran u Kaknju gdje su se sastali Rudar i Olimpik. Gledatelji su vidjeli veliku borbu na terenu i bilo je jasno da će jedna greška odlučili pobjednika. To se desilo u samom finišu utakmice kada je Rudar došao do pobjede. U 88. minuti mrežu Olimpika zatresao je Crnović za veliko slavlje domaćih navijača i plasman dalje.

Plasman u šesneastinu finala ostvarila je Mladost iz Kikača koja je nakon penala bila bolja od Budućnosti iz Banovića. Mladost je povela sjajnim golom Mujkanovića, ali su gosti izjednačili preko Zukića. Putnika u dalje saznali smo nakon penala, a uspješniji su bili domaći. Junak utakmice bio je golman Mladosti Edin Ibrišimović koji je odbranio dva penala, te tako svojoj ekipi donio historijski uspjeh.

Sjajan meč u Gradačcu su odigrali Zvijezda i Novi Travnik, a dalje je prošao domać tim koji je slavio nakon penala. U regularnih 90 minuta bilo je 2:2, a nakon penala Zvijezda je slavila sa 5:4.

Dalje se plasirao i Moševac koji je na svom terenu bio bolji od Slavena sa minimalnih 1:0. Junak Moševca bio je Kovačić koji je postigao prekrasan pogodak u 18. minuti. Moševcu u šesneastini finala priključio se i Klis koji je sa 4:0 savladao Bosnu Union.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kup FBiH, 2. kolo:

Rudar - Olimpik 1:0 (Crnović 88')
Mladost Kikači - Budućnost 1:1 (3:1 nakon penala)
Moševac - Slaven 1:0 (Kovačić 18')
Zvijezda - Novi Travnik 2:2 (5:4 nakon penala)
Klis - Bosna Union 4:0
Goražde - Vitez 1:1 (7:2 nakon penala)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.