Oglasio se trener Real Madrida

Lopetegui: Tužno je to što rade katalonski klubovi Barca i Girona

Endin Čaušević

Trener Real Madrida, Julen Lopetegui, izjavio je jučer da je izričito protiv ideje čelnika La Lige da se nekoliko utakmica u sezoni u budućnosti igra u Sjedinjenim Američkim Državama.

Čelnici La Lige zbog marketinga žele napraviti veliki korak, a već je jedna utakmica dogovorena da se odigra "preko bare". To će se desiti u januaru naredne godine kada će Barcelone i Girona igrati u Americi, a to su nedavno potvrdili iz oba katalonska kluba.

Većina klubova iz Španije je protiv ove ideje i ne kriju razočarenje što su Barca i Girona pristali da idu u Ameriku. Sinoć se oglasio i trener kraljevskog kluba Lopetegui koji je poručio da je jednostavno tužno što su čelni ljudi Barcelone i Girone pristali na to da svoj meč odigraju u dalekoj Americi.

"Govorio sam već o ovome i ne sviđa mi se ideja La Lige. Mislim da svi klubovi trebaju igrati na svojim terenima, a ne negdje u Americi. Tužno je to što rade katalonski klubovi Barcelona i Girona i što su uopšte pristali na ideju La Lige", poručio je Lopetegui.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.