Guardioli njegova Barcelona nije najbolja svih vremena

"Engleska liga je razvikana"

Guardioli njegova Barcelona nije najbolja svih vremena

Trener Manchester Cityja vjerovatno je mnoge uvrijedio svojim posljednjim istupom, ali je želio biti iskren u razgovoru sa Jorgeom Valdanom.

Trofejni trener, koji se smatra jednim od najboljih na svijetu trenutno, mišljenja je da engleska Premier liga izgleda bolje i ljepše nego što u stvarnosti zaista jeste.

Katalonski trener predvodio je svoj tim do naslova prvaka prošle sezone, srušivši mnoge rekorde na tome putu, ali vjeruje da reputacija engleske lige ponajviše zavisi od načina na koji se "prodaje".

"Premier liga izgleda bolje nego što zapravo jeste zbog načina na koji se prodaje i načina na koji predstavljaju proizvod", izjavio je Guardiola u intervjuu za špansku televiziju Movistar +.

"Kakvi su britanski novinari? Proveo smo toliko vremena u Barceloni i kompetentan sam da usporedim. Čini se da je u Engleskoj sve puno tolerantnije, ovdje se ljudi ponašaju manje okrutno, isto kao u Njemačkoj."

"Najbolja ekipa koju sam ikada vidio? To je Realova 'Quinta del Buitre' iz kasnih osamdesetih sa Butraguenom. Oni su bili nevjerojatni. "

Razgovarao je Pep o brojnim drugim temama, klubovima i igračima, između ostaloga tema je bila i Roberto Baggio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Roberto Baggio je jedan od najnevjerojatnijih igrača s kojima sam igrao. Imao je dvije operacije na koljenima. Ne mogu zamisliti kakav bi tek bio da je bio u redu i okružen dobrim igračima."

Kazao je Pep da će jednog dana voditi neku reprezentaciju, ali se nasmijao na prijedlog da preuzme Argentinu te je dodao da bi karijeru volio završiti kao trener u La Masiji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi