Luka Modrić kažnjen sa 1,2 miliona eura
(Foto: EPA)

Zbog utaje poreza

Luka Modrić kažnjen sa 1,2 miliona eura

M. Šljivak

Najbolji igrač Evrope za ovu godinu Luka Modrić kažnjen je sa 1,2 miliona od strane španskih vlasti.

Kako navodi Mundo Deportivo, hrvatski fudbaler je optužen da je utajio 1,2 miliona eura poreza 2012. godine kada je stigao u redove madridkog Reala.

Iako je u Madridu proveo samo četiri mjeseca, jer je osam mjeseci bio član Tottenhama, Španci su mu ispostavili račun za neplaćen porez za čitavu godinu u iznosu od 1,2 miliona eura.

Modrić je, navodno, već platio ovaj iznos, ali se žalio na odluku i pokušaće da vrati taj novac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, ranije je Modrić također bio optužen za utaju poreza. Sumnjičen je za skrivanje 800 hiljada eura od marketinških prava koje je navodno u svoj džep strpao 2013. i 2014. godine.

Većina velikih zvijezda iz španske La Lige imala je slične probleme, pa su se na optuženičkoj klupi pored Modrića ranije našli Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Marcelo i mnogi drugi...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Griezmann
Joj kad ovako čuješ ja bih ga osudio na doživotnu robiju, a ne novčano..Pa imaš paša 10 miliona godišnje šta ti treba utaja poreza radi 500.000 ili milion..
15 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi