Trener Juventusa pred duel sa Sassuolom

Allegri obećao promjene: Can počinje, Ronaldo zabija

Juventus je u prva tri kola nove sezone Serije A upisao tri pobjede, a Stara dama će seriju pobjeda željeti nastaviti i u nedjelju kada na Allianz stadion stiže neugodni i na početku sezone odlični Sassuolo.

Uprkos pobjedam, navijači Juventusa žele nešto "uvjerljiviju" igru od svojih miljenika, a svi se pitaju i kada će konačno Crsitiano Ronaldo postići svoj prvijenac u Seriji A.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri je obećao nekoliko promjena za Sassuolo i poručio da vjeruje da će Ronaldo konačno postići gol.

"Još uvijek moram donijeti odluku o Khediri. Sutra bi trebao biti i prvi start za Emrea Cana, koji je stigao iz jednog drugačijeg stila fudbala i prirodno je da mu je potrebno neko vrijeme da se adaptira, posebno nakon povrede... I Emre Can i Rodrigo Bentancur mogu zamijeniti Pjanića, čak iako su to različiti tipovi igrača. Ako Alex Sandro ne počne, igraće ili Mattia De Sciglio ili Joao Cancelo. Benatia i Rugani su spremni i u dobroj formi", istakao je Allegri, pa nastavio:

"Mogu potvrditi da će Mario Mandžukić i Wojciech Szczesny početi utakmicu, za Mattiju Perina će biti više mjesta kako sezona bude odmicala. Oni koji su u proteklom periodu odigrali dvije utakmice sa reprezentacijom neće biti u startnoj postavi, uz izuzetak Matuidija.

Crsitiano Ronaldo je preskočio obaveze sa reprezentacijom Portugala kako bi se mogao fokusirati na treninge u novom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Cristiano je dobro radio i sutra će 'razbiti maler'. Ne očekujem ništa više ni manje od onoga što je pokazao u prve tri utakmice, ali vjerujem da će pronaći put do mreže", dodao je na kraju Allegri.

Utakmica 4. kola Serija A između Juventusa i Sassuola igra se sutra sa početkom u 15:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.