Usyk brani titule protiv Bellewa

Dogovoren još jedan bokserski spektakl

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih boksera današnjice, Ukrajinac Oleksandr Usyk, braniće titule prvaka cruiser kategorije 10. novembra u Manchesteru protiv Britanca Tonya Bellewa.

Usyk je nedavno potpisao ugovor sa poznaim menadžerom Eddiejem Hearnom i bilo je jasno kako mu slijedi borba u Velikoj Britaniji.

Imaće Usyk veliki izazov u liku Tonyja Bellewa (30-2-1) koji će mu pokušati oduzeti četiri titue prvaka svijeta koje Usky drži.

Ovo bi 35-godišnjem Bellewu trebao biti posljednji meč u karijeri. Želi se oprostiti u velikom stilu i pokušaće da oduzme titule nepobjedivom Ukrajincu (15-0).

Ono što je izvjesno je to da nas čeka pravi bokserski spektakl u kojem ćemo sasvim sigurno uživati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti