Šampion šalje Bellewa u penziju
(Foto: EPA)

Usyk u 10. novembra protiv Bellewa

Šampion šalje Bellewa u penziju

Midhat Šljivak

Svijet boksa će u novembru ostati bez jedne velike zvijezde.

Od aktivnog bavljenja boksom oprostiće se 35-godišnji Tony Bellew, a na oproštaju će imati zaista spektakularan meč u crusier kategoriji.

Njegov rival je apsolutni šampion, Ukrajinac Oleksandr Usyk, čovjek koji za sada dominira cruiser kategorijom i koji izgleda nepobjedivo.

Bellew je odlučio da mu meč protiv Usyka bude posljednji. Želi otići u velikom stilu i smatra da bi upravo on mogao biti čovjek koji će čudesno Ukrajincu skinuti krunu sa glave.

Usyk je, izuzev meča protiv Mairisa Breidisa sa početka godine, u ostalim mečevima bio apsolutno dominantan i trenutno je na omjeru od 15-0, te drži pojaseve WBC, WBO, WBA, IBF šampiona svijeta.

Sa druge strane Bellew u karijeri ima dva poraaza i jedan neriješen meč, a zabilježio je i 30 pobjeda.

Meč Bellew - Usyk biće održan 10. novembra u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti