Usyk utišao Moskvu: Prebio Gassieva i postao krunisani kralj boksa!

Murat Iron Gassiev je večeras bio očajan

Usyk utišao Moskvu: Prebio Gassieva i postao krunisani kralj boksa!

E. Škorić

Oleksandr Usyk i Murat Gassiev suprostavili su se večeras u finalu World Boxing Super Series turnira poluteške kategorije.

U Moskvi su Ukrajinac i Rus, neporaženi šampioni, ukrstili rukavice u borbi za trofej Mohammad Alli, ali i sve titule cruiserweight kategorije.

Ruski borac Gassiev je imao publiku, ali u ringu se od prve runde gledao boks u kojem je Usyk dominirao i skupljao poene.

Uspio je u jednom trenutku da zada težak, pa skoro i nokaut udarac svom rivalu u petoj rundi.

Prvobitno je Gassiev pogodio Usyka, ali ovaj je onda žestoko uzvratio i do tog trenutka je Ukrajinac bio bolji, ali publika je mogla da uživa u još nekoliko runi.

U ostatku meča Gassiev je bio nemoćan, nije mogao da pruži jači otpor Usyku koji je bio u kontinuitetu kvalitetan, dobro se kretao i pogađao, a rivalu nije dozvoljavao da se trgne i da napravi neki ozbiljniji napad.

Nakon 12 rundi pobjednika su odlučili glasovi sudija i naravno nije im bilo teško donijeti odluku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi