(Foto: EPA) Navijači Bayerna su u Tuchelu vidjeli odličan izbor, ali on je imao druge planove...

Angažman u inostranstvu je bio prioritet

Tuchel: Zašto PSG, a ne Bayern? Zakasnili su

Thomas Tuchel je 2017. godine osvojio Kup Njemačke sa Borussijom Dortmund, a iako se špekulisalo da bi mogao naslijediti Juppa Heynckesa na klupi Bayerna to se nije desilo.

Nakon "odmora" Tuchel se zaputio u Francusku gdje je preuzeo kormilo PSG-a kojeg je prethodno napustio Unai Emery.

Sada je Tuchel otkrio da je interes Bayerna zaista postojao, ali da je on već odlučio da se u svom poslu okuša i van Njemačke. Ipak, da je ponuda Bayerna stigla na vrijeme, možda bi ipak danas Tuchel bio na kormilu Bavaraca, a ne Niko Kovač.

"Odluka šta raditi poslije Dortmunda je bila jasna, to sam osjećao u sebi, rekao sam - ako stigne ponuda iz inostranstva prihvatiću je. Želio sam iskustvo rada u nekoj drugoj zemlji osim Njemačke. Ali kada je stigla ponuda iz Pariza bio sam iznenađen", istakao je Tuchel, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Istina je da sam imao ponudu iz Bayerna da preuzmem njihovu ekipu, ali stvar je bila u tome da sam već donio odluku. Zakasnili su sa kontaktom, već sam odlučio da napustim Njemačku i preuzmem PSG".

PSG je pod Tuchelom silovito krenuo u novu sezonu Ligue 1, a njemački stručnjak je već stigao do jednog trofeja, francuskoj Super kupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.