Klopp je jedini čovjek na svijetu koji razumije Neymarovo simuliranje

Redsi sutra dočekuju PSG

Klopp je jedini čovjek na svijetu koji razumije Neymarovo simuliranje

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola sutra će na Anfieldu ugostiti PSG u derbiju prvog kola grupne faze nove sezone Lige prvaka.

Redsi su prošle godine iznenadili sve plasmanom u finale, ali s Anfielda su poručili da su sada spremni za nešto više. Početak u novoj sezoni Lige prvaka neće biti nimalo lagan za englesku ekipu jer će već sutra igrati kući protiv PSG-a koji je jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka.

Na današnjoj press konferenciji trener domaćeg tima Jurgen Klopp većinu vremena odgovarao je na novinarska pitanja, a u centru pažnje bio je Neymar. Engleske novinare zanimalo je šta njemački stručnjak misli o simuliranjima brazilskog igrača koja su posebno do izražaja došla na Mundijalu. Sigurno je da ovakav odgovor nisu očekivali.

"Ne znam tačno o čemu pričate. Gledao sam nekoliko utakmica Mundijala. Njegove reakcije su potpuno normalne jer igrači stalno idu na njega, a od deset prekršaja koje pretrpi na kraju svi pričaju o tom nekom simuliranju. Razumijem ga jer želi da se zaštiti. Ako protivnik ima žuti karton onda on igra pametno i radi sve da dobije crveni", rekao je Klopp, te nastavio o mogućoj taktici za Brazilca:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ma nemamo nikakvu taktiku za Neymara. Pokušat ćemo ići na to da dobije što manje lopti i to je poprilično velik posao za ekipu. Znamo da je sposoban uraditi mnogo toga, ali trudit ćemo se da se to ne desi sutra".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Ma bravo mister Klopp.Jedan od malog broja koji se igra i zbog koga volim fudbal je Neymar.
7 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti