Liga prvaka

Firmino u nadoknadi srušio PSG, Napoli zaustavljen na Marakani

Edmir Škorić

Posebno zanimljivo večeras je bilo u grupi C, gdje je Liverpool u derbiju večeri savladao PSG, a Zvezda remizirala s Napolijem.

Liverpool je u strašnoj formi i u Premier ligi je u pet kola upisao pet pobjeda, a večeras je nastavio seriju i u Ligi prvaka, pošto je pobijedio PSG.

Sastav Jurgena Kloppa je u derbiju vodio 2:0, ali gosti iz Pariza uspjeli su da se izvuku, mada je u samoj nadoknadi Firmino postigao gol.

Prvo je Daniel Sturridge u 30. minuti postigao gol za 1:0, da bi ubrzo, u 36. minuti, James Milner s bijele tačke povisio prednost Liverpoola na 2:0, a u 40. minuti Meunier postigao gol za Parižane. 

Redsi su večeras bili bolji u oba poluvremena, ali Mbappe je u 83. minuti donio hladan tuš i činilo se bod za goste, no Firmino je sjajno zabio u 93. minuti.

U drugom meču ove grupe Zvezda je ugostila Napoli kao veliki autsajder, ali su crveno-bijeli pokazali da nisu zalutali u najelitnije klupsko natjecanje u Evropi.

Napolitanci jesu bili bolji, napadali su, imali nekoliko sjajnih šansi, no hrabra Zvezda je sačuvala mrežu i došla do velikog boda, a nastup u Ligi prvaka večeras joj je bio prvi nakon 26 godina.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa C, 1. kolo:
Liverpool - PSG 3:2 (Sturridge 30, Milner 36 - penal/ Meunier 40, Mbappe 83)
Zvezda - Napoli 0:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.