(Foto: EPA)

Mourinhova prva želja

Manchester United želi Neymara

Midhat Šljivak

Brazilski velemajstor Neymar je u ljeto 2017. godine postao najskuplji fudbaler svijeta nakon što je za 222 miliona eura prešao iz Barcelone u PSG.

Međutim, iako je ugovorom vezan za pariški klub, konstantno se piše o njegovom odlasku, a najviše se povezuje sa Real Madridom.

Ipak, kako tvrdi Don Balon, ekipa Manchester Uniteda se uključila u igru za njegovo dovođenje i pokušaće da ga dovede u ljeto 2019. godine.

Navodno menadžer Crvenih đavola Jose Mourinho vrši veliki pritisak kako bi u redove Uniteda doveli ovog fudbalera i pritisak na njih će kako sezona odmiče biti još veći.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tim sa Old Trafforda je u potrazi za istinskom zvijezdom koja bi dala drugu dimenziju igri ovog kluba. Ako su navodi da zaista žele Neymara tačni, moraće da izdvoje ogromnu sumu novca, vjerovatno i veću od 222 miliona eura koliko je PSG platio Barceloni.

Neymar je od dolaska u PSG za klub odigrao 36 utakmica i postigao je 32 gola, ali je imao neugodnu povredu stopala i ranije je morao da završi sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.