Musinim stopama ka NBA ligi

Vjerovali ili ne: Iz Cedevite direktno u Golden State!

S. Grebović

Prema pisanju američkih medija playmaker Cedevite Will Cherry potpisat će ugovor sa aktuelnim prvacima NBA lige Golden State Warriorsima.

Kako navodi isti izvor, Cherry će sa Ratnicima potpisati takozvani "Exibit 10" ugovor, koji mu garantuje zaradu od pet do 50 hiljada dolara, ukoliko bude tradeovan.

Tačnije, ukoliko ga ekipa iz Oaklanda otpusti i pošalje u svoju filijalu u razvojnoj ligi, na Cherryju je da 60 dana provede u redovima Santa Cruz Warriorsa, kako bi dobio 'čistih' 50 hiljada dolara.

Ono što je takođe opcija kod ovakvih ugovora, je to da Warriorsi do prvog dana sezone mogu da ga pretvore u "two way" ugovor, koji omogućava ekipi da potpiše najviše dva igrača za sezonu, koji bi igrali i za njih u NBA ligi, ali i za njihovu filijalu u razvojnoj NBA ligi.

Cherry je prošle sezone branio boje zagrebačke Cedevite, a prosječno je u Jadranskoj ligi bilježio 11,1 poen uz 3,2 asistencije po utakmici. U prošlosti je već okusio slast igranja u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta i to u dresu Cleveland Cavaliersa, velikog rivala njegovog budućeg tima.

Inače, ovo ne bi bio prvi put da jedan igrač iz zagrebačke ekipe završi u NBA, a prije Cherryja to je pošlo za rukom našim reprezentativcima Jusufu Nurkiću i Džananu Musi. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.