Igokea izgubila od Cedevite, Stipanović ubacio 10 poena

Prijateljski meč

Igokea izgubila od Cedevite, Stipanović ubacio 10 poena

Košarkaši Igokee vrijedno se spremaju za narednu sezonu. Novi pripremni meč Igosi su odigrali večeras u Zagrebu, a od domaće Cedevite na kraju su poraženi rezultatom 79:63.

Tim Nenada Trajkovića nije najbolje ušao u meč, za razliku od Cedevite koja je igrala sjajno u odbrani i kontrolisala rezultat. Već nakon prve četvrtine Cedevita je vodila sa 19:11, a tu prednost je u nastavku samo povećavala, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 41:30.

Probala je Igokea da se vrati u igru, ali su domaći bili bolji i u nastavku, te na kraju zasluženo slavili s 79:63.

Kod Igokee najbolji je bio krilni centar Sava Lešić, koji je postigao 21 poen, dok je u timu Cedevite najefikasniji bio Benite sa četiri manje. Za Cedevitu je večeras nastupio i bh. reprezentativac Andrija Stipanović koji je meč završio sa 10 poena i sedam skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi