Potres u NBA na vidiku: Član velike trojke Warriorsa odlazi kod LeBrona?

James narednog ljeta dobija vrhunskog partnera

Potres u NBA na vidiku: Član velike trojke Warriorsa odlazi kod LeBrona?

Los Angeles Lakersi su ovog ljeta uspjeli ubijediti LeBrona Jamesa da nakon nekoliko neuspješnih pokušaja da se sa svojim Cavsima suprotstavi moćnim Golden State Warriorsima napustio Ohio i krene put Grada anđela.

Ipak, Lakersi vjerovatno još nemaju dovoljno jak roster da ugroze dominaciju Warriorsa, a upitno je kakav otpor mogu pružiti Houston Rocketsima i ostalim redovnim učesnicima play-offa na Zapadu.

Istina, Magic Johnson i Lakersi su ovog ljeta uz LeBrona angažovali i Rajona Ronda, Michaela Beasleyja, Lancea Stephensona i JaValea McGeeja, koji bi uz neke talentovane igrače poput Kylea Kuzme, Brandona Ingrama i Lonza Balla trebali činiti respektabilnu ekipu.

Ipak, narednog ljeta bi LeBron mogao dobiti "pravu pomoć" i saigrača vrijednog još jednog max ugovora (za koji Lakersi imaju mjesta). U američkim medijima se pojavila špekulacija da će Lakersi pokušati u isto vrijeme pojačati svoj roster i oslabiti ekipu Warriorsa dovođenjem Klayja Thompsona.

Navodno je Thompson najveća želja Lakersa koji će svim silama krenuti po njega narednog ljeta kada će sjajni bek šuter biti slobodan igrač. Lakersi namjeravaju nadmašiti ponudi Warriorsa i tako privući Thompsona u Los Angeles.

Treba dodati i da su se još odavno pojavile špekulacije da je Klay sve nezadovoljniji u Warriorsima s obzirom da njegova igra trpi od dolaska Kevina Duranta. Podsjetimo, ovog ljeta se Warriorsima pridružio i sjajni centar DeMarcus Cousins.

Top Komentari

DeroVolk
Nije velika trojka vec četvorka, a sa Kaznsom, da si ti meni ziv i zdrav, i petorka.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi