Prošao težak period na Old Traffordu

"Moyes me šikanirao jer je mislio da mu spavam sa kćerkom, bio sam u paklu"

Fudbaler Crystal Palacea Wilfried Zaha nekada je kao veliki talenat stigao u Manchester United, u kojem nikada nije ni dobio pravu priliku.

Zanimljivo, Zaha je bio posljednji igrač kojeg je doveo Alex Ferguson prije odlaska u penziju (2013.), a s dolaskom Davida Moyesa na klupu Crvenih đavola počeli su i veliki problemi za sjajnog ofanzivca.

Za United je igrao vrlo malo, a potom se vratio u Crystal Palace i danas je najbolji fudbaler tog kluba. U intervjuu za britanske medije, Zaha se prisjetio neslavne avanture u Unitedu i prvi put progovorio o nekim stvarima koje do danas nisu bile poznate javnosti.

"Nije bilo lako doći do Manchester Uniteda, ali tamo nisam dobio priliku i to sam teško prihvatao. Međutim, sada ne žalim ni zbog čega jer me sve to ojačalo. Osjećam da se sada mogu nositi sa bilo čim", započeo je Zaha, te nastavio:

"Nisam igrao mnogo kod Moyesa, koji me nije simpatisao. Kružile su glasine da mu spavam sa kćerkom, a ja sam znao da one nisu tačne i borio sam se sa svojim demonima jer niko u klubu nije pokušao to da raščisti. Jednostavno, nisam bio zaštićen".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nisu mi dali auto kao svakom drugom igraču. Živio sam u tom paklu sam samcat, daleko od porodice i samo sam mislio - ako me ovo ne ojača, šta će? Sreća, dobro se završilo", zaključio je Zaha.

Ovaj fudbaler iz Obale Slonovače je zabio tri gola za Crystal Palace ove sezone, a već neko vrijeme ga traži mnogi veliki klubovi iz Engleske tako da novi transfer uopšte nije nemoguć.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.