Obilježavanje 70 godina postojanja kluba

Široki na oproštaju Wagnera protiv Rijeke, uskoro stiže i Dinamo

Samir Mlaćo

NK Široki Brijeg obilježaa 70 godina postojanja. Davne 1948. godine u kući Luce Zeljko održana je osnivačka Skupština kluba sa Pecare, iza kojeg je do sada pet naslova prvaka Herceg Bosne, dva naslova prvaka Premijer lige BiH i tri Kupa BiH. 

U Širokom Brijegu su ponosni na stadion Pecaru, jedan od najljepših stadiona u državi, kamp Musa - Karačić koji polaznicima omladinske škole, kao i seniorima pruža vrhunske uvjete za trening, te navijače koji su uvijek uz svoj tim.

Iz NK Široki Brijeg su potvrdili da u narednom periodu spremaju brojna iznenađenja za navijače.

Tako će 10-tog narednog mjeseca Širok Brijeg odigrati prijateljski meč protiv HNK Rijeka.

"Ova utakmica imati će i još jedan zanimljiv događaj, jer ćemo organizirati i službeni oproštaj legende našeg kluba i najboljeg strijelca Premijer lige BiH svih vremena – Wagner Santos Laga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako ne bi zaboravili i one najpotrebnije, događaj će imati i humanitarni karakter. Na ulazima će biti postavljene kutije za donacije za Dom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „Marija naša nada.

Također, s ponosom najavljujemo da će u idućem periodu naš gost biti i GNK Dinamo te se nadamo da ćemo skupa s vama - vjernim navijačima i uz naše sportske prijatelje na lijep i dostojan način obilježiti 70 godina ponosa", istakli su iz NK Široki Brijeg putem zvanične stranice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.