Osvajač Kupa pao na prvoj stepenici: Široki preko Želje do osmine finala
Foto: jabuka.tv

Domaći slavili sa 2:0

Osvajač Kupa pao na prvoj stepenici: Široki preko Želje do osmine finala

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras na Pecari pobijedili Željezničar sa 2:0.

Aktuelni osvajač Kupa u Široki Brijeg je stigao s nešto izmjenjenim sastavom, te se oprostio od ovog takmičenja već u prvom meču. Široki je večeras bio dosta bolji protivnik i na kraju se zasluženo plasirao u osminu finala ovog takmičenja.

Prvu šansu na meču imali su gosti kada je Dacić uposlio Zeca, ali se igrač Plavih nije najbolje snašao pred golom Širokog. Domaći su zaprijetili nekoliko minuta kasnije preko Kvesića, no njegovu udarac bez problema je zaustavio Fejzić.

U 29. minuti utakmice vidjeli smo prvi gol na večerašnjoj utakmici. Ćorć je odlično ubacio s desne strane, a najviši u kaznenom prostoru gostiju bio je Kožul koji glavom pogađa za 1:0. Do kraja prvog dijela vrijedi još istaći i povredu Jovana Blagojevića koji je morao napustiti teren.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Široki je udvostručio svoju prednost. Veliku grešku napravio je Rodin koji je pokušao vratiti loptu Fejziću, a to je iskoristio nekadašnji igrač Plavih Josip Kvestić koji je pogodio za 2:0.

Nakon drugog gola Širokog većinom smo gledali uspavanku na terenu i bilo je jasno da će Široki biti posljednji putnik u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine. Treba dodati da su domaći od 90. minuti igrali s igračem manje kada je zbog burne reakcije crveni karton dobio golman Bilobrk, a na gol je morao stati neko od igrača Širokog.

Kup BiH, šesnaestina finala:

Široki Brijeg - Željezničar 2:0 (Kožul 29', Kvesić 53')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Široki Brijeg: Bilobrk, Kvesić, Kožul, Matić, Ćorić, Correira, Babić, Kovačić, Perković, Bagarić, Marković.

Željezničar: Fejzić, Stevanović, Zec, Šehić, Blagojević, Zajmović, Šabanadžović, Dacić, Hajdarević, Osmanković, Rodin.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SIPA
Kakva predstava dva bratska kluba, Željo ih prije tri sedmice razmontirao, a danas dosli na Pecaru bez kapitena i prvog golmana, još igraju sa sest juniora, lopte u prazno, bezvoljnost i kurcobolja na nivou, oni njih u pogurali u KUP-u ovi njih u prvenstvu, ne moze Željo ipak na dva fronta, zbog toga su i pušili titule zadnjih par sezona, kriminal na nivou ! SAMO KOD NAS !
27 27
almir
Sramota
5 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi