Trener Tuzla Citiya nakon remija u Zenici

Starčević: Ubiparip će biti veliko pojačanje, Stojčev polako hvata pravu formu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Tuzla Citiya večeras su na Bilinom polju odigrali 1:1 protiv domaćeg Čelika. Izabranici Slobodana Starčevića u prvom poluvremenu su bili mnogo bolja ekipa, dok je u drugom dijelu Čelik pokazao više. Na kraju može se kazati i najrealniji rezultat utakmice i podjela bodova.

Gostujući trener bio je zadovoljan rezultatom na kraju utakmice, a u narednim utakmicama očekuje da realizacija, konačno bude na višem nivou.

"Dobra fudbalska predstava, bilo je golova, penala, kartona, ono što sam i ranije kazao iz utakmice u utakmicu smo sve bolji. Moram kazati da smo danas kontra sebe imali jednu kvalitetnu ekipu, karakternu, koja se digla nakon zaostatka od jednog gola, te su uspjeli doći do izjednačenja i skoro nas doveli u problem da ovu utakmicu izgubimo. Dobro je nakon nekoliko utakmica u kojima smo dobro igrali, ali na kraju poraženi, danas smo isto igrali dobro, ali uzeli bod i to je napredak. Spremamo se za naredne utakmice, igramo dvije kući i vjerujem u još bolje rezultate", ističe Starčević.

Tuzla City ima veliki problem s realizacijom, ali vjeruje da će dolaskom Ubiparipa i to popraviti

"Imamo probleme s realizacijom, ali danas se vidjeli da će veliko pojačanje za nas biti Ubiparip, pa i Stojčev, koji je u mahove igrao dobro. Imamo neke igrače, koji fizički nisu još na najvišem nivou, ali vjerujem da ćemo uz ovaj koncept igre u narednim kolima biti sve bolji", kazao je Starčević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.