Želji pobjeda imperativ, Širokom na Pecari lakši test, zanimljivo bi moglo biti u Zenici

Nedjeljni program 10. kola Premijer lige

Želji pobjeda imperativ, Širokom na Pecari lakši test, zanimljivo bi moglo biti u Zenici

E. Škorić

U nedjelju će se odigrati preostala tri meča 10. kola Premijer lige BiH, a program počinje od 16:30 i završava oko 21:30.

Prvi meč nedjeljnog programa igrat će se u Kaknju, gdje će Mladost pokušati da zaustavi nalet Željezničara. Plavi su u srijedu ispali iz Kupa izgubivši na Pecari, pa se u potpunosti okreću prvenstvu i borbi za titulu.

Sarajevo i Zrinjski su jučer na teškim gostovanjima ostvarili važne pobjede, a sada ćemo vidjeti mogu li isto napraviti i izabranici Milomira Odovića, koji imaju priliku da se vrate na čelo tabele.

Mladost je imala katastrofalan početak sezone, ali se polako izdiže iznad opasne zone i pobjeda u Gabeli u prošlom kolu dokaz je da u Kaknju nisu zaboravili preko noći igrati nogomet. Sada su pred teškim ispitom, ali naravno da neće otpisati bodove i da će uraditi sve u pokušaju da zaustave goste s Grbavice.

U prethodnih šest međusobnih duela ove dvije ekipe, Željo je upisao tri pobjede, jednom je bilo neriješeno i dva puta je slavila Mladost. Međutim, činjenica je da je Željo samo jednom poražen ove sezone u prvenstvu i da ima drugu najbolju odbranu u ligi, te da je favorit u 95 odsto duela u šampionatu, pa tako i danas.

Naravno, sada je na ekipi iz Doline ćupova, a kojoj će nedostajati Veselinović i Jazvić, da dokaže zašto se smatra jednim od glavnih favorita za naslov. Mladost će probati da osvoji makar bod vrijedan u toj borbi za mirnu luku, ali Kakanjcima ni eventualni poraz neće previše naškoditi i imat će sasvim dovoljno vremena i prilika da ipak izbori opstanak, a to je Kakanjcima primarni cilj.

Zanimljiva će biti utakmica koja se igra u Zenici od 19:30 sati. Čelik je također kao i Željo ispao iz Kupa jer je u Zenici poražen od Krupe, pa će Zeničani biti stoposto fokusirani na prvenstvo. Slijedi im prvi duel sa novim premijerligašem Tuzla Cityjem i prilika da se prekine mala negativna serija (dva remija i dva poraza) te da se upiše prva pobjeda od 18. avgusta.

S druge strane, Tuzla City je ispala iz Kupa, prije toga je poražena od Sarajeva i nalazi se bod iznad opasne zone, a u ovom timu su s pojačanjima imali sasvim sigurno veće ambicije i priželjkivali su nešto više od šest poraza u devet kola. Eventualni poraz danas bi mogao da zabrine čelnike kluba.

Što se Čelika tiče, on je s 12 bodova na sedmom mjestu i igra bolje nego što se to očeivalo prije početka sezone, a ovakve utakmice na Bilinom polju sjajna su prilika da se osvoje bodovi. Koliko će u tome uspjeti, saznat ćemo danas.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Širokom Brijegu, na Pecari, gostovat će Zvijezda 09. Ovdje je zaista suvišno trošiti riječi o tome ko je favorit. Ekipa Širokog nije slavila u posljednje četiri prvenstvene utakmice, nije čak dala ni gol, ali je pobjeda nad Željom u Kupu vratila poljuljano samopouzdanje i za očekivati je danas da Širokobriježani zaigraju sa 120 odsto svojih mogućnosti. Zvijezda je slavila u Kupu, no prije toga je osvojila samo četiri boda u devet kola.

Zanimljivo, novi premijerligaš iz Etno sela Stanišić nije upisao nijednu pobjedu i za sada je jedina ekipa koja nije uspjela da slavi u nekom premijerligaškom meču. Široki je velki favorit i sve osim pobjede domaćeg tima bila bi velika senzacija.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ManijakSaGrbavice
Naprijed Željo Ljubavi Moja
8 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi