Igrači Tuzla Cityja se ispromašivali na Bilinom polju i na kraju osvojili samo bod

Čelik sa penala do jednog boda

Igrači Tuzla Cityja se ispromašivali na Bilinom polju i na kraju osvojili samo bod

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Čelik i Tuzla City odigrali su meč bez pobjednika (1:1) u susretu 10. kola Premijer lige BiH.

Čelik je ušao ofanzivnije u ovaj meč i u osmoj minuti propuštaju prvu šansu preko Dedića čiji šut je išao direktno u Fejzića.

Iako je domaći tim imao većim dijelom prvog poluvremena veći posjed lopte na kraju mogu biti zahvali golmanu Branislavu Ružiću koji je sa nekoliko spektakularnih odbrana sačuvao svoj gol u prvom poluvremenu.

Stojčev mu je prvi prijetio dalekometnim pokušajem sa gotovo 30 metara, a nakon kornera Kojić je glavom šutirao, a Ružić sjajno brani.

Zatim su gosti imali veliku šansu i preko Nukića. Izašao je ofanzivac domaćeg tima sam pred Ružića, ali golman Čelika je ponovo čudesan i spasio je svoj gol.

Još dvije šanse imali su gosti, a dva puta je pokušao Vojo Ubiparip. Prvo je odličan šut završio pored stative, da bi zatim novi napadač tuzlanskog tima sa samo sedam metara neometan prebacio kompletan gol.

Na kraju je prvo poluvrijeme okončano bez golova i ovim rezultatom su zadovoljniji mogli biti domaći fudbaleri.

Čelik je bolje ušao u drugo poluvrijeme. Šišić i Dedić su zagrijali Fejzića u 51. minuti, ali gosti odmah uzvraćaju šutem Kostića iz slobodnjaka, Ružić je ponovo siguran.

Zatim je u 59. minuti u odličnoj šansi Dilaver, ali napadač domaćih iz odlične pozicije šutira pored gola.

Tuzla City je u 63. minuti došla do vodstva. Čomor je dobro ubacio, rezervista Nermin Crnkić je na pravom mjestu i pogodio je za prednost domaćih od 0:1.

Ipak, radost gostiju trajala je samo šest minuta. Nakon što je Vukmirović srušio Bevaba u kazenom prostoru, sudija Kaljanac pokazuje na bijelu tačku. Dedić je preuzeo odgovornost i pogodio je za 1:1.

Do kraja meča nije bilo velikih šansi. Čelik je bio mnogo ofanzivniji, ali realizacija je izostala, pa je do kraja ostalo 1:1.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Čelik - Tuzla City 1:1 (Dedić 69'p / Crnkić 63')

ČELIK: Ružić, Bevab, Livaja, Dedić, Dilaver, Okić, Karamatić, Grahovac, Jamak, Šišić, Miletić.

TUZLA CITY: Fejzić, Kostić, Stojčev, Šarčević, Kojić, Čomor, Šećerović, Vukmirović, Hasanović, Nukić, Ubiparip.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hasanze
Ovo sto vi pisete gospodine Sljivak je sramno, nigdje ne spominjete nedosudjene jedanaesterce za Celik, i sramno sudjenje Kaljanca.
22 11
omer
Pristrasno napisan tekst. Vidi se dobro da je autor navijao za Tuzlu. Uopste nije spomenuo 59 minut kad arbitar nije dosudio penal za Celik zbog igranja rukom protivnickog igraca u svom sesnaestercu.
21 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi