Njemačka Bundesliga, 5. kolo

Borussia Dortmund zgadila život Nurnbergu

Fudbaleri Borussije Dortmund očitali su večeras lekciju ekipi Nurnberga.

Dortmund je na Signal Iduna Parku dočekao ekipu Nurnberga u okviru 5. kola njemačke Bundeslige i na kraju slavio pobjedu rezultatom 7:0.

Sve je počelo u 9. minuti kada je Larsen pogodio za vodstvo domaćih, a nastavilo se ui 32. kada je Reus pogodio za 2:0. To je bio i konačan rezultat prvog dijela susreta.

U nastavku meča Dortmund je postigao još čak pet golova. Prvo je Hakimi povisio na 3:0m, d abi potom Reus svojim drugim golom na meču postavio rezultat 4:0. Do kraja meča Akanji, Sancho i Weigl su zapečatili sudbinu gostujuće ekipe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U ostalim susretima koji su počeli u istom terminu Borussia Monchengladbach je porazila Eintracht Frankfurt sa 3:1, Leipzig Stuttgart sa 2:0, dok su Mainz i Wolfsburg podijelili bodove odigravši meč bez golova.

Na tabeli je još uvijek lider Bayern koji sada ima dva boda više od Dortmunda i Werder Bremena, a dalje slijede Hertha, Monchengladbach, Wolfsburg...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.