Atletico slavio u Monacu, Dortmund u Bruggeu

Liga prvaka, grupa A

Atletico slavio u Monacu, Dortmund u Bruggeu

Dva vrlo zanimljiva meča odigrana su večeras u okviru grupe A Lige prvaka. Atletico je na kraju savladao Monaco sa 2:1, a Dortmund Club Brugge sa 1:0. 

Monaco je u vrlo interesantnom susretu dočekao ekipu Atletico Madrida te je poveo vrlo brzo. Igrao se 18. minut kada je Grandsir zatresao mrežu Jana Oblaka i domaći su imali prednost.

Ipak, Atletico se nije predavao i sredinom prvog dijela je uspio da stigne do izjednačenja. Griezmann je bio asistent, a u strijelce se upisao Diego Costa za 1:1. U samom finišu prvog dijela gosti su došli do potpunog preokreta, a strijelac je bio Gimenez.

U drugom poluvremenu se većinom igralo između dva šesnaesterca i nije bilo većih prilika, pa je do kraja meča ostalo 2:1 za Atletico.

U drugom meču ove grupe ekipa Club Bruggea je dočekala Borussiju Dortmund. Milioneri su na kraju slavili pobjedu rezultatom 1:0, a jedini gol na meču je postigao Christian Pulišić u 85. minuti.

Atletico i Dortmund imaju po tri boda, dok su Club Brugge i Monaco bez bodova. U narednom kolu Dortmund dočekuje Monaco, a Atletico Club Brugge.

Liga prvaka, 1. kolo:

Club Brugge - Borussia Dortmund 0:1

Monaco - Atletico Madrid 1:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi