Paco Alcacer lijepim golom "začinio" pobjedu Milionera nad Eintrachtom

Bundesliga, 3. kolo

Paco Alcacer lijepim golom "začinio" pobjedu Milionera nad Eintrachtom

Treće kolo nove sezone Bundeslige je otvoreno duelom Borussije Dortmund i Eintracht Frankfurta na Westfalenu. Milioneri su bili bolji rival, pa su pred svojim navijačima slavili pobjedu sa sigurnih 3:1.

Na prvi gol se čekalo do 36. minute. Lopta je nakon kornera došla do Dialloa koji sretno i spretno, iz trećeg pokušaja, uspijeva "ugurati" loptu u gol Eintrachta i dovesti domaće u vodstvo od 1:0.

Vodstvom Borussije se otišlo na odmor, a u nastavku su fudbaleri Eintrachta krenuli po izjednačenje i do istog stigli u 68. minuti nakon što se Haller odlično snašao pred protivničkim golom.

Ipak, Borussija ubrzo "vraća stvari na svoje mjesto". Igrala se 72. minuta kada je Sancho odlično uposlio Wolfa koji zakucava loptu iza leđa golmana Trappa za novo vodstvo Milionera.

Sve dileme oko pobjednika riješio je Paco Alcacer prelijepim golom u 88. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussija je nakon ovog trijumfa izbila na prvo mjesto tabele sa sedam bodova na svom kontu. Ipak, Bayern Wolfsburg i Hertha koji imaju po šest bodova tek treba da odigraju svoje susreta 3. kola. Eintracht je trenutno 10. sa tri osvojena boda.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi