FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Navijači na Poljudu ostali uskraćeni za pogotke

Mreže mirovale u derbiju Hajduka i Dinama

Samir Mlaćo

U derbi susretu 9. kola 1. HNL snage su danas odmjerili vječiti rivali Hajduk i Dinamo, a mreže se nakon 90 minuta nisu tresle. 

Prva prilika viđena je u petoj minuti. Šunjić je šutirao, golman Hajduka Posavec lijepom paradom brani. U 22. minuti Oršić je na pod bacio Gyurcsa, ali ponovo Posavec brani.

Hajduk je imao loptu nešto višem u svom pojedu, Jairo je zaprijetio, ali to je bilo iz teške pozicije, pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Domaći su krenuli hrabrije u drugo poluvrijeme, a publika je vidjela je i dosta nervoze na terenu. Dvadesetak minuta prije kraja Caktaš je ostao prenizak nakon ubačaja Jaria, pa je propala dobra šana za "bile".

U 81. minuti Vučur je spasio Hajduk. Sjajna je to lopta bila za Gavranovića koji bi istrčao u zicer, no domaći su to uspjeli ukrotiti.

Susret je nadoknađen zbog velike bakljade čak sedam minuta, a kada se nastavilo nije bilo uzbuđenja i mreže su ostale netaknute. Susret na Poljudu pratila je nešto više od 21. gledalaca.

1. HNL, 9. kolo:

HNK Hajduk - GNK Dinamo 0:0

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk: Posavec - Juranović, Borja Lopez, Vučur, Filip - Palaversa, Hamza, Jairo, Caktaš, Gyurcso - Ivanovski.

Dinamo: Livaković - Stojanović, Theophile, Dilaver, Rrahmani - Šunjić, Gojak, Hajrović, Oršić, Olmo - Gavranović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.