Holanđanin ne brine

Robben: Molim vas, nemojte da sada pričamo o krizi

Rijetko se dešava da Bayern Munchen u Bundesligi dvije utakmice zaredom ne dođe do pobjede, ali trenutna situacija je baš takva.

Samo tri dana nakon neočekivanog remija sa Augsburgom na Allianz Areni (1:1), Bayern je izgubio od Herthe sa 2:0 i to je odmah pokrenulo priče da su Bavarci u krizi.

Jedan od najiskusnijih fudbalera Bayerna Arjen Robben odlučio je smiriti strasti, te poručiti da nema potrebe pričati o krizi.

"Augsburg i Hertha nisu imali previše šansi, ali su postizali golove. I na tim utakmicama smo bili bolji od protivnika, ali nismo koristili svoje šanse. Molim vas, nemojte da sada pričamo o krizi, stvarno nema potrebe za tim. Započet ćemo novu seriju pobjeda i sve će opet biti u redu", rekao je Robben.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern će u srijedu igrati meč Lige prvaka protiv Ajaxa, a Robbena raduje što holandski klupski fudbal lagano napreduje.

"Drago mi je što Holandija nakon dugo vremena ima dva predstavnika u Ligi prvaka. Ajax je dobra ekipa, dobro je počeo i svakako ima kvalitet za drugu fazu. Za sve ove godine mog igranja u Ligi prvaka, samo sam jednom ili dva puta igrao protiv Ajaxa, pa se radujem novoj utakmici. Nadam se da će biti dobar meč", rekao je Bayernov veteran.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.